Menu

Eazzy Sleep Melatonine

5 APPS WAARDOOR JE BETER SLAAPT

Slaapapps voor beter slapen

Slapen doe je ongeveer een derde van een dag. Hoe vervelend is het als dat niet lukt? En dat je de volgende dag moe wakker wordt. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een telefoon met daarop vele apps. In deze lijst vind je vijf handige apps voor Android of iOS om beter in slaap te vallen, je slaapritme te analyseren en uitgerust wakker te worden.

App 1: Goedemorgen wekker - energiek wakker worden

Goedemorgen wekker

Downloaden: Android / iOS

Met deze app leer je wat het geheim is van fris en energiek opstaan. Begin je dag in een goede bui met deze intelligente en zorgzame klok naast je kussen!

De Goedemorgen wekker vindt de optimale tijd om jou wakker te maken, geeft statistieken van je nacht en meldt het als je je slaapgewoontes moet aanpassen.

Elke nacht ga je door verschillende slaapfases - van licht tot diep. Door wakker te worden in een periode van lichte slaap word je uitgerust en energieker wakker.

Deze app creëert een periode van 30 minuten voor de wektijd die je aangeeft en de wekker gaat binnen deze periode af als je in je lichtste slaapfase zit. Je lichaam en brein worden op een natuurlijke en milde manier wakker en je voelt je minder stressvol en minder suf.
's Morgens krijg je ook een verslag van de nacht in de vorm van een grafiek, samen met de belangrijkste statistieken. Deze informatie helpt je om je huidige slaapschema te verbeteren en te veel of te weinig slaap te vermijden.

+/+ Simpel in gebruik.
+/+ Keuze uit vele alarmgeluiden.
+/+ Je ontvangt dagelijks of wekelijks berichten om je aan te moedigen voor een gezonde slaapstijl.
-/- Gebruikt veel energie van je accu

 

App 2: Blue Light Filter - filtert het blauwe licht

Blue Light Filter

Downloaden: Android

Voelen je ogen 's nachts moe terwijl je op je telefoon aan het lezen bent? Heb je moeite met slapen na een lange tijd naar het scherm van je telefoon of tablet te hebben gekeken? Dat is te wijten aan blauw licht. Langdurige blootstelling van blauw licht remt de afgifte van het slaaphormoon melatonine. Dit leidt tot een kortere en/of onrustigere slaap. Het is bewezen dat het verminderen van blauw licht de slaap sterk kan verbeteren.

Deze gratis Blue Light Filter app is instelbaar zodat vanaf een bepaald tijdstip het blauwe licht van je scherm gedempt en omgezet wordt naar een natuurlijke kleur naar keuze (zoals maanlicht, kaarslicht en ondergaande zon). De nachtmodus ontlast jouw ogen en de afgifte van melatonine wordt minder verstoord. Ideaal ook als je op je telefoon of tablet wilt lezen.

 

Blauw licht melatonine aanmaak

+/+ Zeer eenvoudig in gebruik
+/+ Intensiteit van het filter is aanpasbaar
-/- Bevat advertenties
-/- Soms werkt de timer niet goed

 

App 3: Relax melodies - ontspannende muziek

Logo Relax Melodies

Downloaden: Android / iOS

Verbeter jouw slaap met de kracht van geluiden.

Als je problemen hebt met ontspannen en in slaap vallen dan is Relax Melodies echt iets voor jou. Deze app wordt door 35 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Het is ontworpen om samen met de gebruikers slapeloosheid te verminderen en te zorgen voor een goede nachtrust.

Het leuke aan deze app is dat je een eigen mix van slaapgeluiden kunt samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een mix van een rivier, vogels en wind. Verder bevat deze app een gratis meditatiemodule van vijf dagen met slaapoefeningen van ongeveer 10 minuten. Je leert wat het voordeel is van diep inademen voordat je gaat slapen of hoe je met aandacht sneller in slaap valt. Een goed hulpmiddel om in slaap te vallen. Ook zit er een handige reminder op die aangeeft wanneer het tijd is om naar bed te gaan.

Al deze basisfuncties zijn gratis. Kies je voor het Pro abonnement – met meer oefeningen, meer geluiden en vele extra’s, dan betaal je € 19,99 per jaar.

+/+ Veel positieve reviews
-/- De meditatieoefeningen zijn in het Engels
-/- Wil je meer geluiden of oefeningen toevoegen dan moet je daarvoor betalen

 

App 4: Sleep - slaapanalyse en meer

Sleep as android

Downloaden: Android 

Sleep is een uitgebreide app met vele functies om het slapen te vergemakkelijken en jouw slaap te analyseren. Het is eigenlijk een combinatie van de bovengenoemde apps. De belangrijkste functie is de slimme wekker met slaapcyclus analyse. Deze wekt je vriendelijk op een optimaal moment zodat je prettig ontwaakt.

 

 

De statistiekfunctie van deze app is heel handig. Voordat je gaat slapen zet je de app aan en leg je jouw telefoon of tablet naast je kussen of op je nachtkastje. De app legt jouw slaapcyclus vast. Het geeft dus een goed inzicht in mogelijke slaapproblemen of waarom je ’s ochtends niet uitgerust wakker wordt.

Sleep slaapanalyse

Ook neemt het de geluiden op die jij gedurende de nacht maakt. Heb je een partner die maar niet wil toegeven dat hij of zij snurkt? Leg de app dan stiekem een nacht op zijn of haar nachtkastje. Dan heb je gelijk bewijs in handen.

Op wekker zit een CAPTCHA functie. Met een simpele swipe je wekker uitzetten is dan niet meer mogelijk. Door het maken van een rekensom, het tellen van schapen of het schudden van je telefoon gaat je wekker uit. Als je dan niet wakker bent….

+/+ Hoge waardering van 4,3
+/+ Uitgebreide keuze aan wekgeluiden
-/- Na de gratis probeerperiode van 14 dagen betaal je € 3,99  voor de app als je de slaapanalyse wilt blijven gebruiken.
-/- Alleen beschikbaar voor Android apparaten

 

App 5: Storytel - boeken luisteren

Storytel

Downloaden: Android / iOS 

Hoe lekker is het om je in een stoel te nestelen in een verduisterde ruimte of om alvast in bed te kruipen en dan naar een boek te luisteren. Een goede manier om te relaxen en als het boek niet al te spannend is in slaap te vallen. Of gebruik de sleeptimer zodat het voorlezen na een bepaald aantal minuten stopt.

Storytel is een audioboekendienst waarmee je onbeperkt boeken kunt luisteren via je mobiel of tablet. Luister naar meer dan 40.000 titels – alles van bestsellers tot bekroonde boeken, spanning, romantiek, non-fictie, persoonlijke ontwikkeling en kinderboeken in het Nederlands en het Engels. 

De app bevat ook vele kinderboeken. Handig voor als jouw kind problemen heeft met inslapen. Zet het luisterboek op de achtergrond aan zodat je kind tijdens het luisteren rustig in slaap valt.

Storytel

+/+ Overal luisteren door de dowloadfunctie
+/+ Persoonlijke aanbevelingen naar aanleiding van je zoekgedrag
+/+ Je kunt boeken delen met je vrienden
-/- Na de 14 dagen proefperiode betaal je € 9,99 per maand.

 

 

Verder lezen over melatonine? Lees dan ook deze artikelen:

Nieuwsbrief

Vind je deze informatie interessant? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Ontvang tips over slapen en Eazzysleep kortingsacties. Voer je e-mailadres in

Uw inschrijving is mislukt.

 

Uw inschrijving is verstuurd.