Menu

Eazzy Sleep Melatonine

Waarom een korte midzomernacht geen slaapprobleem hoeft te veroorzaken

 

De nacht van 21 op 22 juni is het midzomernacht. Officieel begint dan de zomer. Het is de langste dag van het jaar en tegelijker tijd de kortste nacht. Vele mensen staan te springen als de zomer weer begint. Maar als het buiten nog licht is, kan het extra lastig zijn om in slaap te vallen. De midzomernacht is dan helemaal niet leuk. Je kunt het ook omdenken en het voordeel inzien van een korte nacht.

Soms kun je een probleem het beste oplossen door er geen probleem meer van te maken.

Bron: www.omdenken.nl

Omdenken: korte nachten zijn niet erg

Berthold Gunster is de grondlegger van de omdenkstrategie. Daarbij denk je in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en wat je daarmee kunt.  Een korte nacht hoeft dus geen probleem te zijn.

De kortste nacht gehad

Zo, het is 22 juni vroeg in de ochtend. Je wilt eigenlijk nog een keer de wekker op de snooze zetten en je nog een keer omdraaien. Bedenk dan: Yes, ik heb de kortste nacht gehad. Vanaf nu worden de nachten iedere dag weer wat langer.

Kwaliteit van slaap

Het is bewezen dat volwassenen gemiddeld 7 à 8 uur slaap per nacht nodig hebben. Slaap je minder uren dan betekent dat niet automatisch dat je slecht geslapen hebt. Het gaat om de kwaliteit van slapen. Voldoende uitgerust wakker worden kan ook als je een keer 5 uur slaapt. Zolang je maar in je diepe slaap terecht komt. Bij een korte nacht kan melatonine bijdragen tot de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen.

Meer tijd voor je to do lijst

Als je toch vroeg wakker bent. Ga je bed uit! Spring onder de douche en maak een korte ochtendwandeling. Je zult zien dat de omgeving waarin je woont er dan heel anders uitziet. Bovendien, als je toch vroeg uit de veren bent, heb je eindelijk tijd om de punten op je “to do lijst” weg te werken.

Conclusie

Af en toe een korte nacht hoeft dus geen probleem te zijn. Bekijk het van de positieve kant. Gebruik je lange dag nuttig. Doe die klusjes waar je al lang niet aan toe bent gekomen. Bedenk dat het vanzelf weer langer donker wordt.

Nieuwsbrief

Vind je deze informatie interessant? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Ontvang tips over slapen en Eazzysleep kortingsacties. Voer je e-mailadres in

Uw inschrijving is mislukt.

 

Uw inschrijving is verstuurd.