Wat is Melatonine

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel om overdag fit en alert te zijn. Hoeveel slaap hier voor nodig is, kan nogal verschillen. De ene persoon voelt zich na vijf uur slaap al uitgerust, terwijl een ander minimaal acht uur slaap nodig heeft om overdag goed te kunnen functioneren. De slaapkwaliteit is echter voor iedereen van even groot belang.

Om lekker te kunnen slapen en snel in slaap te vallen, heeft het lichaam melatonine nodig. Melatonine is een natuurlijke, lichaamseigen stof die in diverse plantaardige producten zoals bijvoorbeeld pistachenoten, maïs en kersen voorkomt. De juiste voeding kan daarom helpen om beter te slapen.

Is het ondanks een gezond en divers voedingspatroon nog steeds moeilijk om de slaap te vatten, dan kan melatonine in de vorm van een voedingssupplement een goede aanvulling zijn om lekker te slapen. Melatonine draagt bij aan de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen (vanaf 1 mg).

Wat is melatonine?

Melatonine is een natuurlijke, lichaamseigen stof die door de pijnappelklier (hersenen) aangemaakt wordt zodra het buiten donker begint te worden. Melatonine regelt het dagnachtritme en maakt je slaperig . Inslapen gaat zo gemakkelijker wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Om die reden is het eigenlijk een natuurlijke slaapverwekker. Niet alleen bij mensen komt melatonine voor, ook dieren en planten maken melatonine aan. In voeding zoals bijvoorbeeld pistachenoten bevat een natuurlijke dosis melatonine.

Soms is de lichaamseigen- en de melatonine die via voeding binnenkomt, niet voldoende om makkelijk in te slapen en kan het lichaam extra ondersteuning gebruiken. De melatonine in het lichaam kan door verschillende oorzaken verlaagd zijn, waaronder te veel kunstlicht (televisie, mobiele telefoon) en te lage inname via de voeding. In dat geval kan het nuttig zijn om melatonine in de vorm van een voedingssupplement in te nemen. Een Eazzysleep melatonine supplement kan middels een supplement een goede aanvulling vormen. Een supplement (vanaf 1 mg) draagt bij tot de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen.

Kwaliteit

NPN logoEazzysleep is een merk van EHF Nutrition BV. en produceert voedingssupplementen geïnspireerd door de natuur en het menselijk lichaam. Doordat onze voedingssupplementen in eigen beheer worden geproduceerd, kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen terwijl we de prijs laag kunnen houden. Onze klanten, maar ook wijzelf moeten erop kunnen vertrouwen dat de melatonine die wij produceren zuiver is en in de juiste dosering wordt geproduceerd zonder verontreinigingen. De productie vindt daarom plaats volgens HACCP normen en in een hygiënische ruimte. Verder wordt er ter controle regelmatig via een gecertificeerd laboratorium gekeken naar de kwaliteit van onze eindproducten. Daarnaast is EHF Nutrition, het bedrijf achter melatonine.nl, aangesloten bij de NPN (Natuur Producten Nederland). NPN is de branchevereniging voor gezondheidsproducten. NPN vertegenwoordigt bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur. NPN is in 1983 opgericht en is een actieve vereniging met ongeveer 90 leden.

NPN zet zich ervoor in dat de consument kan beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie. De website van de NPN is npninfo.nl.