Menu

Eazzy Sleep Melatonine

Dit is waarom je slechter slaapt tijdens volle maan.

Ongeveer één keer per maand is het volle maan. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van de stand van de maan op de mens en haar omgeving. Zo is onderzocht waarom na een volle maan het weer compleet om kan slaan. Waarom kinderen rondom de volle maan onrustig zijn. Ook is er onderzoek gedaan naar het effect van de volle maan op het slaapritme van mensen.

Wat is een volle maan?

Volle maan is de maanfase waarbij deze volledig verlicht is. Doordat de zon precies één helft van de maan verlicht en de maan om de aarde draait, zien we soms de hele verlichte kant van de maan. Dit noemen we volle maan.

Zwitsers slaaponderzoek

Tussen 2000 en 2003 is er in Zwitserland onderzoek naar slaapgedrag. Drieëndertig vrijwilligers sliepen in een laboratium. Tijdens het onderzoek werden de proefpersonen tijdens hun slaap gemonitord op hormoonspiegel, hersenactiviteit en oogbeweging. Zo ontdekten ze dat het slaapritme van mensen zowel objectief als subjectief verandert. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke blad “Curren Biology”.

Melatonine aanmaak tijdens volle maan

Rond volle maan duurde het gemiddeld vijf minuten langer voordat de proefpersonen in slaap vielen. Ook nam de totale slaapduur met 20 minuten af. Er was een duidelijke relatie tussen de aanmaak van melatonine en de stand van de maan. Tijdens volle maan hadden de onderzochte mensen lagere melatonine waarden (een hormoon dat het slaapritme regelt) en sliepen ze korter dan bij andere maanstanden. De REM-slaap, de fase waarin we het meeste dromen, duurde 30 minuten langer. Daarnaast gaven de proefpersonen zelf aan minder goed geslapen te hebben na een volle maan. Kortom je maakt minder melatonine aan tijdens volle maan.

Nu denk je wellicht: waarom wordt dit nu pas bekend gemaakt? In eerste instantie was dit onderzoek niet gericht om het verband te onderzoeken tussen volle maan en het slaapritme. Het idee om de meetgegevens te linken aan de stand van de maan kregen de onderzoekers pas recent 'terwijl ze in een bar een biertje aan het dronken.

Melatonine supplement

Slaap jij tijdens volle maan ook slecht? Nu weet je waarom dit komt. Heb je ondersteuning nodig om sneller in slaap te komen? Vul dan je melatonine tekort aan met Eazzysleep melatonine. En lees onze 10 tips voor een betere nachtrust.

Best verkochte Melatonine

{{ p.name }}

{{ p.price | currency }}