Wat is melatonine

Melatonine is een natuurlijke, lichaamseigen stof die door de pijnappelklier (hersenen) wordt aangemaakt zodra het buiten donker begint te worden. Melatonine regelt het dag nachtritme en maakt de mens slaperig. Inslapen gaat zo gemakkelijker wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Om die reden is het eigenlijk een natuurlijke slaapverwekker. Niet alleen bij mensen komt melatonine voor, ook dieren en planten maken melatonine aan. Ook voeding, zoals bijvoorbeeld de pistachenoot, bevat een natuurlijke dosis melatonine.

Soms is de lichaamseigen productie en de melatonine die via de voeding binnenkomt, niet voldoende om gemakkelijk in te slapen en kan het lichaam extra ondersteuning gebruiken. De melatonine in het lichaam kan door verschillende oorzaken verlaagd zijn, waaronder te veel kunstlicht (televisie, mobiele telefoon) of een te lage inname via voeding. In dat geval kan het nuttig zijn om melatonine in de vorm van een voedingssupplement in te nemen. Een Eazzysleep melatonine supplement kan middels een supplement een goede aanvulling vormen. Een supplement (vanaf 1 mg) draagt bij tot de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen.

Sneller in slaap

Bij melatonine.nl gaan we voor “sneller in slaap vallen”, en richten wij ons op het adviseren van de juiste voeding om de optimale hoeveelheid melatonine in te nemen en als dat niet lukt deze aan te vullen met supplementen die dicht bij de natuurlijke inname via optimale voeding komen.

Op basis van een optimaal voedingspatroon krijgt men gemiddeld 5 mg melatonine per dag binnen. Volg je een specifiek voedingspatroon met veel pistachenoten, koffie, mais en melatonine-houdende groente dan kan de inname uit tientallen milligrammen bestaan.

Voeding met veel melatonine:
 Pistachenoten  Walnoten  Amandelen
 Pinda's  Kersensap   Kersen
 Tomatenpuree  Tomaten  Mais
 Rijst  Koffie  Zaden en pitten
 Koriander  Gerst  Havervlokken 
 Zwarte thee  Bananen

Een bijdrage aan de nachtrust

Nachtrust is essentieel om overdag fit en alert te zijn. Hoeveel slaap hier voor nodig is, kan nogal verschillen. De ene persoon voelt zich na vijf uur slaap uitgerust, terwijl een ander minimaal acht uur slaap nodig heeft om overdag goed te kunnen functioneren. De slaapkwaliteit is echter voor iedereen van even groot belang.

Om te kunnen slapen en sneller in slaap te vallen, heeft het lichaam melatonine nodig. Melatonine is een natuurlijke, lichaamseigen stof die in diverse plantaardige producten voorkomt (zie tabel). De juiste voeding kan helpen om beter te slapen. Is het ondanks een gezond en divers voedingspatroon nog steeds moeilijk om de slaap te vatten? Dan kan melatonine in de vorm van een voedingssupplement een goede aanvulling zijn om sneller in slaap te vallen. Een supplement met melatonine levert een bijdrage aan het sneller in slaap vallen.

Kwaliteit

Eazzysleep is een merk van EHF Nutrition BV. en produceert voedingssupplementen geïnspireerd door de natuur en het menselijk lichaam. Doordat onze voedingssupplementen in eigen beheer worden geproduceerd, kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen terwijl we de prijs laag kunnen houden. Onze klanten, maar ook wijzelf moeten erop kunnen vertrouwen dat de melatonine die wij produceren zuiver is en in de juiste dosering wordt geproduceerd zonder verontreinigingen. De productie vindt daarom plaats volgens HACCP normen en in een hygiënische ruimte. Verder wordt er ter controle regelmatig via een gecertificeerd laboratorium gekeken naar de kwaliteit van onze eindproducten. Daarnaast is EHF Nutrition, het bedrijf achter melatonine.nl, aangesloten bij de NPN (Natuur Producten Nederland). Als branchevereniging voor gezondheidsproducten vertegenwoordigt de NPN bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur. De vereniging is in 1983 opgericht en met haar 90 vormen zij een actieve vereniging.

NPN logo

NPN zet zich ervoor in dat de consument kan beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie. Heb je vragen of wilt je meer lezen over de NPN? Bezoek dan via de onderstaande knop de website van de NPN: